Dettusa 2010.06.21. 04:56

The Camp Life

Mint ígértem, jöjjön egy kis ismertető az amerikai campekről általában, aztán meg a mienkről pár szó.

Szinte minden valamire való amerikai kölyök campezik nyáron. Ez itt már vagy 100 éve divat. Pénz függvényében kismillióféle táborból lehet választani, van itt alapítványi, magán, sport, zenei, vallási. Még az alapítványiban is minimum a saját lovarda, vízisí, és hasonlók, a magánban meg van minden, amit el tudsz képzelni (még az is, amit nem). A kissrácok eljönnek ide pár hétre, egész nap különböző foglalkozások vannak, mennek kirándulni a környékre, faházakban laknak. Fiúk-lányok külön vannak végig (nehogy máson járjon az eszük kajakozás közben, erkölcsi nevelés is folyik itt rendesen). Naphosszat felügyelnek rájuk a gyerekpesztonkák (counselors),ők velük is laknak, és angol anyanyelvűek (amerikai, angol, ír, új-zélandi, ausztrál). A tábori dolgozók másik fele némi nyelvi problémákkal küzd, és általában örül annak, hogy kijutott ebbe az országba. Lehet tippelni, hogy a magyar banda hova tartozik… Az ő feladatuk a konyhai meló, takarítás, mosás, karbantartás, és hasonlók. Ők is a tábor területén laknak, csak nem a gyerekekkel keverve, hanem külön egy kupacban.

Most nézzük a mi táborunk. New Hampshire-ben van. Ide átnyúlik a kanadai Nagy Tavak vidéke, így lépten-nyomon tavat meg vizet találni. Mi a Lake Winnipesaukee partján vagyunk, de itt van kb. 15 perc sétára a Mirror Lake. Ez egy alapítványi camp, egy erdő közepén vagyunk, és a faházak randomra vannak felhúzva (ahol találtak 10 m2 közel vízszintes platzot, oda raktak egyet, így kicsit kaotikus az alaprajz). Egy fiú (North Woods), meg egy lány tábor (Pleasant Valley) integrálásából született. Még mindig külön van a két rész a két nemnek, így csak ritkán találkoznak (van hetente egy dancing night, ahol odaraknak, aztán táncolj). A support staff is külön lakik, csak mi mindig együtt dolgozunk meg lógunk meló után. Itt ezt a staffet 7 magyar (2 csaj, 5 srác) és 5 lengyel (1 csaj, 4 srác) alkotja. Bevált nemzetek. Ebből a 12 emberből 5 van a konyhán, a többi a maintanence. Én kitchen staff lettem (mert az akartam lenni). Egyelőre két szakács van, szerdán jön egy harmadik is (aki mexikói). Én a két csajjal (Lilla és Ola) lakok egy külön faházban, mindenhez egészen közel, van saját szobánk, fürdőnk. Csak ki kellett dzsuvázni. De már belaktuk, annyira, hogy már egy újabb takarítást is be kellett iktatni. A staff srácok külön vannak 3 házban, nincs ablakuk, csak szúnyoghálójuk (néha tőlük megy ki a hideg), a fürdőjük messze. Ha már nincs sorkatonaság, legalább kapjanak valamit abból, hogy miből maradnak ki.

A daily routine. A kitchen staff fél 7-kor kezd (vagy nem), reggelit gyártunk, 8-kor kaja van, utána mosogatás, takarítás. Ennek 10 fele vége, 11-ig szünet (vagy nem). Ekkor ebédkészítés, délben sáskaetetés, utána újból mosogatás, takarítás kb. 2-ig, és mehetsz breakre 5-ig. Ekkor irány a strand (már bikinimintás vagyok). 5-re vissza vacsorához, ugyanaz a herce-hurca fél 8-ig. Ezután indulhat az esti rocking. Az alkohol tilos, de okosan mindent meg lehet oldani. És ezt a director crew is tudja. Ugyanígy tilos mindenféle testi kontakt a skacok előtt (még a kézen fogva járás is). Ami nem előttük történik, az csak azokon múlik, aki ott van, hogy meddig bírja, mire kíváncsi.              

Maga a tábor a srácokkal 27-én kezdődik. Cca. 500 gyerek lesz itt. Eddig csak a a staffet etettük, és így is sokan vannak. Mi lesz, ha élesben nyomjuk majd? Éljen Manyi néni!

1 komment

Címkék: camp

A bejegyzés trackback címe:

https://dettusa.blog.hu/api/trackback/id/tr332097092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása