Dettusa 2010.06.10. 15:51

A nyúlon túl

Újabb bejegyzés, pörög a szám. Egyszerre egy hosszabb írás úgyis elriasztana sokakat, no meg a vasárnapi ebédhez sem biztos, hogy megoldható lett volna a krumplihámozásos, hagymapuculásos hozzájárulás (mert ugye a magyar a pörkölt és rántott hús sült krumpli bűvköréből nem tud kikerülni).

Nos, a további események. Sikerült eljutnom jó koncertekre is. Először is az Art-ba, ami kicsit kavarc volt, újabb égi szökőár volt, mindenki késett, az egyik banda egyik tagja fogta magát, és Pestről visszavonatozott Békésre, míg a többiek a vonaton várták, de oda se neki, lenyomták így is, meg ugye a pakolás örök mizériája. De duzzogás nélkül nem is koncert a koncert.

Másnap meg Győrbe mentünk, és ott is maradtunk. Már az indulás is bizarr volt, a tökölés kihagyhatatlan, főleg 3 autóval (ha a tökölés egyenletére vagy kíváncsi, az alap egynél nagyobb, valamint az autók száma a kitevőbe vándorol), és Szárszó és Siófok között autópályán olyan könnyen el lehet tévedni, majd pedig órákig kell a helyi Tescot túrni 3 liter ásványvízért, sajtért meg salátáért. És a zöld kártya is kérdéses. De végül jó pár idegsejttől megfosztva, gyomorjojózások közepette odaértünk Győrbe. Innentől helyben nem volt zűr. És halálfontos papírokat sem hagytunk ott.

Közjátéknak jöjjön egy kis topográfia. Nyúl Ravazd mellett van, Écs meg Nyúlon túl. Ilyen szintű helyismeretre sikerült szert tennünk még aznap éjjel, ugyanis indulás után nem sokkal kiderült, hogy mi is a legjobb program pünkösd vasárnap éjjel: Nyúlon lenni. Egy autószerelő műhelyben. Ahol puszta jófejségből lehetsz. Különben maradna az autó, ami fogta magát, és nem ment tovább. „Hol vagytok? Nyúlba’? Ja, hát akkor jó.” Mert ha valaki Nyúlba’ van, baj nem érheti, a világ legjobb helye. Csak ki nem jöhetsz a műhelyből, mert a kutyák neked esnének. Kaja semmi. Van viszont a műhelyben fél kiló só meg pár üveg bontott ásványvíz. És kanapé meg fotel. Meg net. Találd fel magad, helyezd kényelembe magad. Nyitás reggel 8-kor. Nem fognak meglepődni a srácok, más is éjszakázott már ott. A csapat női részlege egész jól aludt is, de az autó tulaja már kevésbé. Ugyanis jól látható helyen ott lógott a szervizelési díjak listája. Aztán eljött a nyitás, mi meg reggeli után néztünk. Nyúlon szinte csak zöldségesek vannak, mert ott ugye mi mást ennének. És alig, hogy szereztünk némi kaját (és kifosztottuk a bankszámlánk), már mehettünk is haza. Megkésve bár, de törve nem… Ezután már csak Veszprémnél kellett eltévednünk, aztán időfutamoztunk egyet anyával lakott területen belül, majd kipakoltuk a világot látott cuccokat, és a kalandunknak itt vége is szakadt.

A bejegyzés trackback címe:

https://dettusa.blog.hu/api/trackback/id/tr1002071865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása